lauantai 26. lokakuuta 2019

Kattoremontti

















Korholan päärakennus on Jarmon isän Jorman rakentama vuonna 1989. Vanha Korhola, joka oli hirsirakennus 1800-luvulta, paloi kulotuksen seurauksena vuonna 1988. Peltikatto on suojannut taloa siitä asti, nyt oli siis jo vaihdon aika.

Elokuun ensimmäisenä maanantaina Pohjalan Eurokatteen ripeät kattomiehet Aleksi ja Jesse saapuivat hommiin. Vanha peltikatto purettiin pois, se suuntasi uusiokäyttöön Kuusamoon. Seuraavaksi tarkastettiin alapohjan kunto, joka todettiin terveeksi ja villoja myöten kuivaksi.
Huopakaton pohjaksi kattomiehet tekivät uudet ruotteet, jonka myötä katon korkeus kasvoi noin 20 senttiä. Ruotteiden päälle asennettiin OSP-levyt ja niiden päälle vielä Icopalin huopakate rimoituksella. Lopuksi reunat pellitettiin ja katolle asennettiin kaksi alipainetuuletinta.

Vesirännejä jouduttiin uuden katon vuoksi asentamaan uudelleen ja tulipa siinä samalla lisättyä rännit myös talon takaseinälle, jossa niitä ei aiemmin ollut. Nyt on talossa hieno katto, joka kestää tulevien vuosien tuulet ja myrskyt.













2 kommenttia:

  1. Siistiä jälkeä. Olisi naapurilla ilmeisesti myös tarkoituksena teettää kattoremontti, kunhan saa kustannusarvion teetettyä. Heidän talolla ikää jo tosin onkin, ja uskon että hyvään ajankohtaan tulee heilläkin tuo remontti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, katto on talon tärkeimpiä asioita.
      Mekin vertailtiin useita tekijä-/materiaalivaihtoehtoja, mutta huopakate on ollut todella hyvä ja hiljainen, verrattuna entiseen peltikattoon.

      Poista