Vadelmapensaita pihassa.
|
Vadelmasatoa.
|
Raparperimehu valmistumassa.
|
Alkudrinkki; raparperimehua pienellä terästyksellä.
|
Sunnuntaisin on ihana herkutella ja hyvän aterian valmistelut aloitan jo edellisenä päivänä. Pakastimessa meillä on hirvenlihaa, jota olemme saaneet paikalliselta hirviseuralta - metsästävät maillamme. Eilen lämmitin leivinuunin ja laitoin pataan hirvenlihapaistin ja savuluita veden kera yöksi hautumaan. Aamulla nautinnollinen tuoksu täytti koko asunnon. Liha oli mureaa ja liemi taivallisen maksuista savuluiden ansioista. Meidän sunnuntailounas oli lisäkkeitä vaille valmis. Suosittelen, kokeilkaa, ihastutte.
Järkiruuaksi tarjolla on tuoreita marjoja. Pihan vadelmapensaat ovat tuottaneet satoa viime viikkojen aikana. Ensin olin ihmeissäni, kun vadelmat kypsyvät eri aikaan. Lähes joka päivä on kypsynyt uusia marjoja, vaikka edellisenä päivänä olin kuvitellut poimineeni pensaat tyhjäksi. Hyvä näin.
Viinimarjoja tänä vuonna meillä onkin vähemmän, sillä leikkasimme keväällä 20 pensasta matalaksi niiden huonokuntoisuuden vuoksi, ensi vuonna mehustamme sitten niitä. Mutta tänä kesänä raparperit ovat tuottaneet satoa ja vieläkin saan valmistaa niistä herkkuani, raparperimehua. Tässä linkki yhteen hyvään ohjeeseen
http://chocochili.net/2011/05/kesainen-raparperijuoma/, ja netistä löytyy lisää.
Raparperimehu toimii hyvin janojuomana ja terästettynäkin drinkissä.
Nyt ovat metsät puollollaan puolukoita ja sieniä. Ainut asia, joka estää minua 'kirmaamasta' päivittäin metsään, on hirvikärpäset - ne pienet viheliäiset liimautujat ja ahma, jonka on kerrottu liikkuvan jopa pihoissa lähiseudullamme. Ehkä kuitenkin yritän onneani vielä tulevalla viikolla.
Nautinnollista sunnuntaita,
:) Minna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti