torstai 12. maaliskuuta 2015

Yöpakkasia ja aurinkoa

Kevätaurinkoa ei voi vastustaa. Yhdentoista aikaan huomaan lämpötilan ulkona nousseen jo neljään lämpöasteeseen. Yöllä pakkasta oli -8 astetta. Näen pilkkijän kulkevan rannassamme ja moottorikelkkakin suhahtaa rantaviivaa ohitse. Puen lämpimästi päälleni; pipo ja nahkarukkaset. Sain mieheltäni lahjaksi 'nastat' kenkiin, jotka ovat osoittanut todella käytännölliseksi jäisellä pihallamme. Avaan ulko-oven 
- kevätaurinko häikäisee ihanasti.
Suuntaan kesämökillemme, eli n. 100 metriä kohti rantaa. Hanki kantaa - en uppoa kertaakaan. Teen ensin mökkiin ja saunaan 'tupatarkastuksen' - kaikki kunnossa, joka jälkeen kävelen kohti jäätä - puhdasta, valkoista ja sileää pintaa silmin kantamattomiin.
Nautin auringon lämmöstä ja hiljaisuudesta.




Kierrän rantaa ympäri ihastellen sinistä taivasta ja tarkkaillen jälkiä lumessa. Ainoat jäljet, jotka tunnistan, ovat jäniksen.

Aurinkoisia päiviä on luvattu pitkälle ensi viikkoon.
Ehkä kaivan kairan sekä pilkkitarvikkeet varastosta ja
lähden koittamaan kalaonnea viimeistään viikonloppuna.

Aurinkoenergiaa,

- minna -

3 kommenttia:

  1. Hieno ajankohta olla siellä. Upea keli ja upeat maisemat. Kiva seurata sun elämääsi täälläkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Katja. Onneksi talvi alkaa väistymään, sillä paluumuutto tälläisenä talvena, kun lunta on tullut ennätysmäärä ja pakkastakin on riittänyt, on tullut monta kertaa miettineeksi - oliko päätös sittenkään oikea.

    VastaaPoista
  3. Kalansaalisuutisia odotellen. - Heli

    VastaaPoista