lauantai 20. kesäkuuta 2015

Raparperi - niin kirpeän ihanaa














Pihassamme kasvaa raparperia. Lehdet ovat isot ja varret pitkät.

Sain viime kesänä mökkinaapuriltamme reseptin helppoon raparperimehuun ja niinpä ajattelin valmistaa sitä juhannukseksi.
Ohje menee seuraavasti:

5 - 7  Raparperin vartta kuorittuna ja pilkottuna sankon pohjalle
5 litraa    kuumaa vettä
5 dl        sokeria














Anna jäähtyä, poista raparperin palat ja pullota seuraavan päivänä. Laita mehu jääkaappiin ja tarjoa. Helppoa :)

Koska raparperin varsia on todella paljon, valmistin myös maukkaan piirakan, jonka ohje löytyy Kotikokin sivulta.
















Näitä herkkuja voi nauttia koko kesän ajan.

Maukasta kesää,

- minna -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti