maanantai 15. kesäkuuta 2015

Työntäyteinen viikonloppu

 
Viikonloppuna meidän piti keskittyä vanhan navetan tyhjennykseen, mutta suunnitelmat muuttuvat. Mieheni veli Timo tuli kylään ja tietenkin, koska hän on rakennusalan ammattilainen, käytimme tilaisuuden hyväksemme ja aloitimme alamökin ja punaisen saunan remontit.

Ensin työn alle laitettiin sauna. Sen hirret saivat uuden mustan värin. Lattian maalasimme vaalean harmaalla betoluxilla, taisi siinä tulla uusi väliseinäkin pukuhuoneen ja saunan väliin - hienoa jälkeä tuli.
Laitan kuvia, kun paikat on viimeistelty. 

Seuraavana vuorossa oli vessan ja keittiön purku. Mielestäni alamökillä ulkohuussi on riittävä, kun päärakennuksessa, muutaman kymmenen metrin päässä on nykyaikainen vessa.


Purkutyöt sujuivat vauhdilla, mutta luonnollisesti vessan lattiassa oli kosteutta ja lattian rakenteet menevät


vaihtoon isommaltakin alalta. Lisäksi vanhojen kaakeleiden irrottaminen oli työlästä, ja vain yksi säilyi ehjänä muistoksi.

Remontin yhteydessä tulee aina roskaa; kaatopaikalle ja poltettavaksi. Niinpä toinen kokkomme roihusikin iloisesti perjantai-iltana.


Viikonloppu oli työntäyteinen ja kun saimme vielä juuri tänä viikonloppuna lainaksi halkomakoneen. Halot ovat vielä pihalla, mutta eiköhän ne siirry liiteriin alkuviikon aikana.

Huomenna käymme kaupungissa valitsemassa uuden keittiön ja
lattian purettujen tilalla. Ihana saada uutta.



Lisäyksenä vielä
- Timo on intohimoinen kalamies, niinpä saimme nauttia savustetusta kuhasta viikonloppuna. Lisäksi jääkaapissa on lähes kymmenen kilo samaa herkkua lisää - mitähän siitä valmistaisin.

Mieli on virkeä, ja kehon kolotus kertoo, että on jotain tullut tehtyä.

Mukavaa alkavaa viikkoa,

 
- minna -

 
Oulujärvi, Mieslahdella

1 kommentti: