maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kesä on alkanut, vai onko vain kesäkuu

Olen saanut kokea jo valoisat yöt; aurinko laskee yhdentoista jälkeen ja nousee jälleen jo kahden aikaan - tästä tiedän, että on kuitenkin kesä.

Vieressä oleva kuva on otettu rannassamme 5.6. n. klo 23.15. Päivä oli tuulinen, kuten koko viikko, mutta yöllä tuuli tyyntyi ja Oulujärvi oli kaunis. Istuimme kivellä ja nautimme auringon laskusta.

Onko muita kesän merkkejä? Pihat( meillä on kaksi, ylä- ja alapiha) on haravoitu, pensaat leikattu ja kesäkukat istutettu. Terassikalusteet on nostettu esille, vaikkakin joudumme päivittäin nostamaan pehmusteet suojaan sateelta. Ruokailemaan ulkona emme ole vielä tarenneet, mutta grilli on ollut jo kovassa käytössä.
Meillä on kolme saunaa - yksi talossa ja kaksi rannassa; valkoinen ja punainen. Valkoista saunaa emme käytä, ja mietimme, mitä sille pitäisi tehdä - purkaako vai remontoida. Sen edessä pidämme venettä. Punainen sauna on vanha hirsisauna - kesäsaunamme. Lämmitimme sen ensimmäisen kerran tälle kesälle tiistaina - ihanat löylyt. Punaisen saunan edessä on laituri, josta pääsee nopeasti tikkaita pitkin pulahtamaan uimaan.
Talviturkki tuli heitettyä toukokuun puolella, 30.5., vesi on vain 10 asteista. Yritän käydä uimassa koko kesän, päivittäin. Vielä uimiseni hyisessä vedessä on lähinnä kastautumista, mutta ihanaa. Ihoa kihelmöi, kun nousen kylmästä vedestä. Tunnen, kuinka veri lähtee kiertämään.
En ole avantouimari, mutta ehkä ensi talvena kokeilen.
Mieheni on urakoinut rannan vesakoiden kanssa. Lisäksi hän on kaatanut tontilta toistakymmentä puuta, että näkymä Oulujärvelle avartuisi. Meillä on jo kaksi kokkoa, rannassa ja vähän ylempänä pihassa, jotka pitäisi polttaa heti, kun tuuli vähän antaisi myöten. Emme odota kokkojen polttoa juhannukseen, sillä siihen mennessä roskaa kerkeää kertymään vielä toinen sama määrä.


Kun aloittaa vanhan tilan kunnostustyöt - ulkona tai sisällä, poltettavaa roskaa tulee aivan valtavasti.

Ensi viikolla käynnistämme pihassamme olevan vanhan navetan tyhjennyksen. Hirsinavetta on rakennettu 1800-luvun lopulla ja sieltä löytyviä 'aarteita' laitan myyntiin Tori.fi portaaliin. Lisäksi yritän saada kirpputori -palstan myös tänne blogiini. Meille tarpeeton voi olla toisen aarre.

Lämpimiä päiviä odottaen,

- minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti