tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kevätmatka



Helsingin ja Naantalin vierailut sujuivat hyvin. Majoituimme Helsingissä hotelli Cumulukseen Hakanimeen, joka on minulle tärkeä alue, sillä olen asunut Siltasaaressa ja jonkin matkan päässä Arabianrannassa. Hakanimessä voi aistia Helsingin oikean sykkeen - ratikat, bussit, Hakanimen hallin jne. Tapasin tietenkin myös Emman ja Villen - rakkaani. Heidän kanssa kiertelin ostoksilla ja kävimme lounaalla. Stockmannilla oli Hullut Päivät, josta löytyi tuliaisia kotiin.

Illalla kävin ystäväni Päivin kanssa kahvilla Carusellissa Kaivopuiston rannassa. Jarmo saapui iltajunalla Kuopiosta, jossa hänellä oli ollut palavereja koko päivän. Seuraavana aamuna suuntasimme Messukeskukseen Kevät messuille. Sieltä saimme paljon hyviä vinkkejä uuden kotimme kunnostamiseen ja pihatöihin.

Pihassamme on vanha kaivo, johon vesi tulee luonnonlähteestä ja sen kunto / veden laatu on arveluttanut meitä. Löysimme messuilta yrityksen - Kaivo.fi, joka lupasi tulla kartoittamaan tilanteen kuukauden sisällä paikan päälle.

Messujen jälkeen suuntasimme Jarmon kanssa Naantaliin, jossa nautimme hotellin vieraanvaraisuudesta hienossa huoneistossa ja polskuttelimme kylpyläosastolla pariinkin otteeseen. Illalla söimme hyvät pihvit viinin kera Tammikellarin tunnelmallisessa ilmapiirissä.



Seuraavana aamuna lähdimme Naantalista kohti Säynätsaloa. Serkkuni Sirkka odotti siellä meitä herkkujen kera. Hän oli valmistanut mm. 'lanttuhörsäkkeen' - taivaallista. Ilta sujui leppoisasti rupatellen ja saunoen.

Sunnuntaiaamuna lähdimme kotimatkalle.

Korhola odotti meitä hohtaen auringossa. Talomme edustan kivilaatoitus on meidän omaa käsialaa viime kesältä. Yritimme saada siihen tekijöitä, mutta kajaanilaisten yritysten mielestä se oli mahdoton tehtävä, joten teimme sen itse. Liuskekivet ovat Oriveden mustaa ja sopivat talomme uuteen ilmeeseen loistavasti.
Katto Kemppainen kävi asentamassa uudet vesirännit. Julkisivun kunto ja pihan ilme ovat minulle erittäin tärkeitä. Tulemme panostamaan siihen lisää ensi kesänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti