lauantai 25. huhtikuuta 2015

Vahinkoja sattuu













Sain päivän maalausurakan valmiiksi ja Jarmokin tuli juuri kotiin töistä Kajaanista. Hän oli käynyt ostamassa paikallisesta Pekka Heikkisen leipomosta tuoreen puu-uunileivän. Innossani aloin leikkaamaan leipää, jonka kuori on tunnetusti erittäin kova ja niinhän se leipäveitsi lipesi suoraan vasemman käden etusormeen. Verta tuli suihkuna koko keittiön täydeltä ja iso palkeenkieli repsotti auki sormen nivelestä.
 













Yritin saada veren tyrehtymään kylmän veden alla, mutta turhaan. Käärin sormen keittiöpyyhkeeseen ja lähdimme ajamaan 30 kilometriä kohti Kajaanin KAKS:n polia.

Pääsin hoitoon todella ripeästi ja ystävällinen sairaanhoitaja teki esivalmistelut, jonka jälkeen lääkäri kävi ompelemassa sormeeni seitsemän tikkiä.

Olen erittäin huono lähtemään lääkäriin, mutta nyt se kannatti. Sormi ei olisi tullut kuntoon ilman tikkejä. Ja täytyy kehua, että hoito oli erittäin hyvää; ammattitaitoista ja ystävällistä.

Jatkossa ostamme leipämme valmiiksi viipaloituna, sillä tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun telon kyseisen leivän kanssa sormeni.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Tikit saan pois kymmenen päivän kuluttua ja siihen asti yritän ottaa rauhallisemmin.

Mukavaa viikonloppua,


- minna -



3 kommenttia:

  1. No huh-huh, jäi sitt leipä lämpimilteen syömättä. Hyvä ettei jänne mennyt poikki tms. Joskus on lipsunut mullakin veitsi sormille mutt onneks pidän aina veitset terävinä niin tulee siistimpi haava.
    Edell. postauksen parsapaistosta meinaan kyll heti kokeilla ku kaupasta taikinan saan hankinttua (sateessa en nyt viitsi lähteä hakemaan).
    Sormelle pikaista ja siistiä paranemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos 😊Veitset menivät todella tarkastukseen. Lääkäri tarkasti ensimmäisenä jänteiden tilan - onni onnettomuudessa. Parsaherkut on hyvä 😊

      Poista
  2. Au-a! Onneksi ei tosiaan käynyt pahemmin. Pikaista paranemista pupu parka ja seuraavalla kerralla ota hyvä ihminen leikkeleet jääkaapista Heikkisen puu-uunileivän päälle. Sormet on liian nopeasti käyty läpi.

    VastaaPoista