perjantai 10. huhtikuuta 2015

Uusi ilme ja valoa

Uudet portaat ovat nyt paikoillaan. Väriksi tuli lopulta kuultava valkoinen. Askelmien alaosan maalasin lattialla ja yläpinnan paikoilleen asennettuna. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

Valkoinen väri tuo valoa eteiseen ja portaikkoon. Myös sisustus meni uusiksi. Aiemmin minulla oli tilassa kuparikehyksinen peili ja ruskea lehmän talja, nyt tilalle tuli iso valkoinen peili ja 25 vuotta mukanani kulkenut ajan patinoima seepran talja, josta viimeiset karvat ovat lähteneet jo vuosia sitten.

Eteisen seinää koristaa talon rakentajan, Jarmon isän, mustavalkoinen valokuva.

Kevätaurinko lämmittää pihaa jo ihanasti. Tänä aamuna seitsemän aikaan ulkolämpötila oli auringossa kahdeksan astetta. Pian päästään kunnolla ulkotöihin.

Jarmolla on ollut talvilomaviikko. Kävimme eilen Sotkamossa maatalous Erkki Tuhkasella. Mukaan lähti uusi moottori- ja oksasaha sekä maalia. Erkin luona on kiva asioida, palvelu on asiantuntevaa ja suoraa. Ostimme häneltä syksyllä Polaris -mönkijän, josta on meille tänä talvena ollut todella paljon höytyä. Mönkijän mukana tuli myös tukkikärry, jota olemme tämän viikon aikana laittaneet kasaan kevättöitä varten.

Viime päivinä on ollut kova tuuli ja piha on täynnä puista pudonneita oksia. Nyt kun ne ovat vielä hangen päällä, niiden kokoaminen on helppo, eli vaatteet päälle ja pihaa siistimään.

Aurinkoa viikonloppuunne,

- minna -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti