maanantai 13. huhtikuuta 2015

Muuttolintuja ja kevätpuuhia

Kevätaurinko ... mitä kaikkea saatkaan aina aikaiseksi.

Vaikka meillä täällä Kainuussa on lunta vielä reilusti, on pihassa jo maata nähtävissä :) Tosin se on lähes kauttaaltaan veden peitossa. Pienet pihapurot solisevat. Tiet ovat liejuiset, eli puhtaita autoja ei nähdä vähään aikaan.

Teiden vierustalla purot lainehtivat ja puiden juuret uppoavat veden alle.







Viikonloppuna saapui odotettu muuttolintu - töyhtöhyyppä. Joka kesä jarruttelemme saman peltoaukeaman kohdalla, sillä näillä veijareilla on tapana paistatella päivää ajotiellä - niin nytkin. Töyhtöhyyppä on tarkka reviiristään ja ehkä siksi jo ajoissa valtaamassa pesintäaluettaan.

Myös joutenpariskunta lenteli rantaviivaa. Jäät pysyvät edelleen tiukasti järvessä, mutta pienet purot auttavat lintuja muuttomatkalla pohjoiseen.



Terassin vakiovieras - fasaani saapui jälleen tepastelemaan kunniapaikalleen, päästäen välillä huuhdon piileskeleville kaunottarilleen.
Kevätsoidin on alkanut.

Voitteko kuvitella, mönkijän peräkärryn kokoaminen ilman ohjekirjaa?
Näin meille kävi, mutta ei hätää - onnistuimme. Nyt voi kevättyö alkaa oikein kunnolla.



Puiden alaoksat ovat kesällä auringonpaisteen este ja siksi komensin talon isännän leikkaamaan kaikista pihan puista alaoksat poissa. Kyllä tuli avara ja valoisa.

Oksat kokosimme isoksi kasaksi ja tuli alle. Siinä samassa paloi varastoihin kertyneet pahviroskat ja muutkin tarpeettomat tavarat.

Ihanan aurinkoinen viikonloppu takanapäin ja luvassa aurinkoa myös viikolle. Kyllä kinokset saavat kyytiä.

Jäidenlähtöä odottaen,


- minna -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti